Vitello tonnato

Ingrediënten

  • 800 g kalfsfilet (fricandeau) of kalfsmuis
  • 2 uien
  • 2 laurierblaadjes

Voor de tonijnsaus en garnering

  • 2 blikjes tonijn
  • Sap van 1-2 citroenen
  • 150 g mayonaise
  • 150 g crème fraîche
  • 2 el kappertjes
  • Zout
  • Peper
  • Partjes citroen om te garneren

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsfilet (fricandeau) of kalfsmuis
*
731
undefined
5
undefined
50
undefined
65
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Spoel het kalfsvlees met koud water af en dep het droog. Bind het met keukengaren samen tot een rol. Pel de uien en snij ze in vieren. Breng in een pan twee liter zout water aan de kook. Voeg het kalfsvlees, de laurier, kruidnagels en stukjes ui toe. Breng het weer aan de kook en laat het vlees met het deksel op de pan op een laag vuur in ongeveer negentig minuten gaar worden. Laat het vlees in het vocht afkoelen.

Laat voor de saus de tonijn in een zeef uitdruipen en pureer dit vervolgens met het citroensap. Roer de mayonaise en crème fraîche erdoor. Hak een eetlepel kappertjes fijn en roer dit door het tonijnmengsel. Kruid met peper en zout.

Haal het koude vlees uit het kookvocht, verwijder het keukengaren en snij het vlees in zeer dunne plakken. Dit kan het beste met een snijmachine gedaan worden. Leg het vlees op de borden. Verdeel de saus over het vlees en serveer bestrooid met de resterende kappertjes en met de schijfjes citroen als garnering.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen