Tournedos van kalfsfilet op Provençaalse wijze

Ingrediënten:

  • 4 à 130 g kalfstournedos
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • brunoise van 1 tomaat
  • 1 takje basilicum
  • 1 takje citroentijm
  • 1/2 teentje gehakte knoflook
  • schoongemaakte radijsjes
  • roosjes bloemkool
  • roosjes romanesco
  • gekonfijte jonge sjalotjes
  • 4 uitgesneden plakjes polenta
  • parmezaanse kaas
  • 25 cl kalfsfond
  • olijfolie

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfstournedos, kalfsfond
***
undefined
Culinaire Saissonier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Zweet de verschillende groentes aan in een scheutje olijfolie en laat afgedekt zachtjes garen. Bestrooi de polentakoekjes voor het serveren met parmezaanse kaas en laat kleuren onder de salamander. Bak de gekruide tournedos in een druppel olijfolie gedurende 2 minuten op beide kanten, gaar nog 6 minuten verder onder de grill, neem uit de pan en laat rusten.

Blus de pan af met de kalfsfond, voeg de kruiden en knoflook toe, kook kort door en passeer. Voeg de olijven en tomatenbrunoise toe en breng op smaak. Dresseer de tournedos met de polenta en de groenten en sauceer met de Provençaalse saus.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen