Tomahawk steak van de grill met gepofte aardappel, dip en gemengde groenten

Ingrediënten:

  • 1 à 1 kg kalfs tomahawk steak
  • 4 grote aardappels
  • 2 el plantaardige olie
  • steakkruiden

Voor de groenten:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 4 champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes citroentijm
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl chilivlokken

Voor de dip:

  • 200 g kwark
  • 50 g crème fraîche
  • 1 tl mosterd
  • 2 el bieslook
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Peper

Plus:

  • Zout om op smaak te brengen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfs tomahawk steak
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal de tomahawk steak ongeveer een uur voor de bereiding uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius boven/onderhitte en gaar de steak in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten voor. De kerntemperatuur van het vlees moet na het voorgaren 52 graden Celsius zijn. Was ondertussen de aardappels en prik ze rondom een aantal keer in. Kruid de aardappels en wikkel ze in ingevet aluminiumfolie. Gaar de aardappels in 60 minuten in de oven bij 200 graden Celsius boven/onderhitte of boven de gloeiende kolen op de BBQ.

Voor de groenten: was de courgette, aubergine en paprika en droog af. Halveer de paprika en haal de kern eruit. Snijd de groenten in hapklare stukjes. Borstel de champignons schoon en snijd in kwarten. Schil de ui en de knoflook. Snijd de ui in partjes en de knoflook in plakjes. Was en droog de tijm en ris de blaadjes eraf. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Meng de rest van de olijfolie met de groenten, tijm en chilivlokken en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de groenten in de ovenschaal en bak ongeveer 15 minuten, tussendoor regelmatig doorroeren. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dip door elkaar en breng op smaak. Bak de tomahawk steak aan beide kanten kort aan op de hete BBQ, zodat deze een mooie grillkleur krijgt. Trancheer daarna en breng op smaak met grove zoutvlokken en steakpeper. Snijd de ingepakte aardappels in de lengte open en druk zachtjes uit elkaar, garneer met de dip.

Serveer de groenten erbij.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen