Tempura van kalfshaas

Ingrediënten

  • 200 g kalfshaas
  • 10 haricots verts
  • 1 wortel
  • 1 gele wortel
  • 1 burdock (kliswortel)
  • 1 lotuswortel

Voor de dipsaus:

  • 1⁄4 kop dashibouillon
  • 4 lepels sojasaus
  • 4 lepels mirin

Voor het tempurabeslag:

  • 1 ei en koud water tot een totaal van 160 g

Voor het serveren:

  • Vegetarische olie om te bakken (met een paar druppels sesamolie voor de smaak)
  • 3 lepels geraspte daikon
  • 1 lepel geraspte gember
  • limoenzestes
  • zout

Voedingswaarden

2
0 - 30 minuten
kalfshaas
***
undefined
Passion HI
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Tempurabeslag: Meng het beslag heel even. Er mogen best klontjes in blijven.

Serveren: Doop het kalfsvlees en de groenten in het beslag en bak in de olie. Als de olie de juiste temperatuur heeft, zinkt het beslag naar de bodem maar komt snel weer bovendrijven. Dip in de saus.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen