Spiesjes van kalfssaucijsjes met chorizo, courgette en salie

Ingrediënten

  • 6 st kalfssaucijsjes
  • 300 gr chorizo heel
  • 2 st courgettes
  • 30 gr salieblaadjes vers
  • olijfolie
  • 6 st houten vleesprikkers (even laten weken in koud water)

Voedingswaarden

6
30 - 60 minuten
kalfssaucijsjes
*
undefined
Edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C, plaats ook meteen een grote ovenschaal of braadslede in de oven. Was de courgettes, snij in de lengte door en snij vervolgens in stukken van ca 1,5 cm dikte. Snij de chorizo op eenzelfde manier in stukken. Verdeel tussen duim en wijsvinger ieder saucijsje in 3 kleine worstjes. Knijp voorzichtig maar maak je geen zorgen als er iets van de vulling uit de uiteinden loskomt. Snij de verkregen worstjes los.

Rijg op iedere houten vleesprikker een stuk courgette, blaadje salie, stukje kalfssaucijs, blaadje salie en chorizo. Op iedere prikker heb je dan 3 stukken courgette, 3 kleine kalfssaucijsjes, 3 stukken chorizo en 6 blaadjes salie. Haal de warme ovenschaal uit de oven, doe hier 4 eetl olijfolie in. Leg de spiesjes in de schaal en besprenkel met olijfolie. Zet de schaal weer in de oven, ca 20 min.

Serveer dit met gepofte aardappel en zure room en een frisse gemengde salade van kropsla.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen