Spaanse entrecote

4
0 - 30 minuten
kalfsentrecote
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Bestrooi de entrecotes met peper en zout. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snipper deze. Pel een teentje knoflook en hak het fijn of pers het boven de champignons.

Verhit de olie en bak de entrecotes rondom goudbruin. Reken 2-3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en houd ze even warm onder aluminiumfolie of in de oven. Voeg de champignons, knoflook en ui bij het braadvet en bak ze even. Meng de wijn en de tomatenpuree erdoorheen en stoof het 3 minuten. Voeg dan de cacao, saffraan en 1 eetlepel amandelen toe.

Serveer de saus bij de entrecôtes en strooi de rest van de amandelen erover. Presenteer rijst en een frisse groene sla bij dit gerecht.

Tip: * Voeg 75 gram chorizo, in blokjes gesneden, aan de saus toe.

* Gebruik kalfsoesters in plaats van kalfsentrecotes.

Ingrediënten

  • 4 stuks à 150-200 gram kalfsentrecote
  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2½ deciliter witte wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • mespuntje saffraanpoeder of enkele saffraandraadjes
  • 2 eetlepels fijngehakte of geschaafde amandelen
  • zout en versgemalen peper

Voedingswaarden

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen