Saltimbocca a la Romana

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzels
  • 8 grote blaadjes salie
  • 8 plakjes Parmaham of andere rauwe ham
  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika in reepjes gesneden
  • 1 courgette in reepjes gesneden
  • 400 gram spaghetti
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml creme fraiche
  • olijfolie
  • peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzels
**
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal het kalfsvlees een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen. Leg de kalfsschnitzels naast elkaar neer. Leg op iedere kalfsschnitzel een blaadje salie en een plakje rauwe ham. Dek af met plasticfolie en sla plat met een stevige steelpan.

Verwarm een koekenpan voor en voeg olijfolie toe. Roerbak de ui, paprika en courgette. Blus af met witte wijn en voeg creme fraiche toe, breng op smaak met peper. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar. Meng de groenten met de spaghetti en houd het warm.

Verwarm een koekenpan met anti aanbaklaag voor, voeg olijfolie toe en bak de Saltimbocca, eerst met de ham/saliekant naar beneden voor ongeveer 1 minuut. Draai daarna de Saltimbocca om en bak de kalfsschnitzels bruin van buiten en rosé van binnen. Serveer 2 Saltimbocca op de pasta.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen