Salade van kalfshaas met saliesaus en sinaasappel

Ingrediënten

  • 300 gram kalfshaas
  • eikenbladsla, rucola en/of of veldsla
  • 2 eetlepels walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel notenolie of olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 4 lente-uitjes
  • een paar takjes verse salie
  • ½ borrelglaasje Calvados

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfshaas
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Was de sla. Hak de walnoten grof, rooster ze in een droge koekenpan en zet ze terzijde. Maak een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout en citroensap. Boen de sinaasappel schoon onder stromend water. Rasp 1 theelepel van de schil. Pers de helft van de sinaasappel en gebruik de andere helft voor garnering.

Snijd de kalfshaas in blokjes. Verhit de notenolie of olijfolie goed en roerbak de blokjes kalfshaas ca. 2 minuten. Voeg peper, zout en honing toe. Verdeel de salade met de dressing over de borden. Snijd de lente-uitjes in stukjes en hak de salieblaadjes fijn. Roerbak dit kort. Blus af met Calvados en een scheutje sinaasappelsap met sinaasappelrasp en giet dit over de kalfshaas. Garneer met walnoten en sinaasappelplakken of -partjes.

Tips:
* Vervang de blokjes kalfshaas door kalfsentrecote.
* Gebruik Noilly Prat in plaats van Calvados.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen