Roergebakken kalfsvlees op z'n Portugees

Ingrediënten

  • 500 gram in blokjes gesneden kalfsvlees
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 middelgrote tomaten, gepeld en grof gesneden
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 8 zwarte olijven, zonder pit, grof gesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsvlees
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak hierin de blokjes kalfsvlees mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem het kalfsvlees uit de pan, bestrooi het met zout en peper en houd het warm.

Roerbak de ui en knoflook in de overgebleven olijfolie zonder te kleuren. Voeg witte wijn, tomaat en olijven toe. Laat het geheel zachtjes iets inkoken en breng met zout en peper op smaak. Verwarm op het laatste moment de blokjes rosé gebakken kalfsvlees en de gehakte peterselie in de saus.

Lekker met gebakken aubergine en puree van aardappel en rucola.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen