Roergebakken kalfslever à la Bourguignonne

Ingrediënten

  • 4 plakken van ca. 150 gram kalfslever
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 2 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole)
  • 1 deciliter rode wijn
  • 2 eetlepels gewelde rozijnen
  • 100 gram kleine champignons
  • 100 gram ontbijtspek
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfslever
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Ontvlies de plakken kalfslever en snijd de kalfslever in reepjes van 1x1x6 cm. Bestrooi ze met versgemalen peper en bloem. Klop daarna het overtollige bloem eraf. Maak de Spaanse saus volgens de omschrijving op de verpakking, voeg rode wijn toe en laat alles 5 minuten inkoken.

Verwarm de olijfolie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak hierin de reepjes kalfslever mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem de kalfslever uit de wok, bestrooi het met zout en houd het warm. Roerbak de ui en knoflook in de overgebleven olijfolie zonder te kleuren, voeg de champignons en het ontbijtspek toe en roerbak alles mooi bruin. Voeg de Spaanse saus toe, breng het geheel al roerende aan de kook, breng met zout en peper op smaak en voeg als laatste de reepjes kalfslever en de gewelde rozijnen toe.

Lekker met gebakken witlof en aardappels uit de oven.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen