Pie met kalfsniertjes en cheddar

Ingrediënten

  • 250 gram kalfsnier
  • 750 gram kalfsborst
  • zout
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 grote ui
  • 4 eetlepel olie
  • 2 theelepels Worcestershire saus
  • peper
  • 1 deciliter rode wijn
  • 2 deciliter kalfsfond
  • 150 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 1½ eetlepel melk
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 1 eidooier
  • ovenvaste schaal, pieschotel of springvorm Ø20 cm.

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsnier, kalfsborst
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwijder zonodig met een scherp, puntig mesje de witte deeltjes van de kalfsnier en leg de nier in koud water met een beetje zout. Snijd de kalfsborst in blokjes en bestrooi ze met bloem. Pel de ui en snipper deze. Verhit 3 eetlepels olie en braad de kalfsborstblokjes rondom aan. Voeg de gesnipperde ui, de Worcestershire saus en peper en zout toe. Giet de rode wijn en de kalfsfond erbij en stoof dit zachtjes ca. 40 minuten.

Doe de bloem met een mespuntje zout in een kom. Verdeel de boter in kleine blokjes en voeg ze bij de bloem. Snijd met twee messen de boter door de bloem totdat er een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg de melk in gedeelten toe. Kneed het deeg met koele handen tot een deegbol en leg deze afgedekt 15 minuten in de koelkast. Rol ¾ van de deegbol uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ruime cirkel die past op de pievorm.

Verwarm de oven voor op 200° C. Giet de kalfsnier af, dep deze droog met keukenpapier en snijd de nier in plakjes van ongeveer ½ cm dik. Bestuif ze met bloem en bak de kalfsnierplakjes in de rest van de olie in maximaal 3 minuten. Voeg peper en zout toe. Schep de kalfsnier door de blokjes kalfsborst en laat het mengsel iets afkoelen. Vul de pievorm met het vleesmengsel. Verdeel de geraspte cheddar erover. Leg er de deegplak op. Druk de randen stevig aan en snijd in het midden van de deegplak een rondje eruit zodat de stoom kan ontsnappen.

Rol de rest van het deeg uit en vorm er met een deegradertje gekartelde linten van die in een ruitvorm op de deegdeksel gelegd worden. Roer de eidooier los en strijk het dooiermengsel over de deegdeksel. Bak de pie van cheddar en kalfsniertjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar.

Tips:
* Vervang de kalfsborst door stukjes kalfsschenkel.
* Neem in plaats van rode wijn rode port.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen