Pasteitje met kalfsragout

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsfricandeau
  • 1 theelepel zout
  • 1 ui
  • ½ winterwortel of 4 worteltjes
  • 2 takjes tijm of ½ theelepel gedroogde tijm
  • 2 kruidnagels
  • ½ theelepel witte peperkorrels
  • 1 laurierblad
  • 200 gram champignons
  • 6 sjalotjes
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 4 bladerdeeg pasteibakjes
  • 1 eidooier
  • ½ deciliter slagroom of schenkroom
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie
  • peper, zout
  • 1 citroen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsfricandeau
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Breng 1 liter water met zout aan de kook. Pel en snipper de ui. Schrap de wortel en snijd deze in plakken. Meng ui, wortel, tijm, kruidnagels, peperkorrels en laurierblad door het water. Voeg het vlees toe zodra het water kookt. Zet de warmtebron lager en kook alles in ca. 45 minuten gaar. Verwijder af en toe het schuim met een schuimspaan.

Neem het vlees uit de pan en zeef de bouillon. Snijd de kalfsfricandeau in kleine blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes of halveer ze. Pel de sjalotjes en verdeel ze in vieren. Kook de champignons en de sjalotjes 3-5 minuten in 2 deciliter kalfsbouillon. Zeef dit en zet het mengsel terzijde. Verwarm de oven voor op 180° C. Smelt de boter en meng de bloem erdoor. Laat de roux een halve minuut garen. Giet er in gedeelten onder goed roeren 2 deciliter van de bouillon bij.

Zet de pasteibakjes in de oven. Klop de eidooier los met de room en de wijn. Giet een beetje van de warme saus bij het roommengsel en voeg dit dan weer bij de ragout. Schep het kalfsvlees, de champignons, de sjalotjes en de peterselie door de saus. Voeg peper en zout naar smaak toe. Warm goed door zonder te koken. Verdun de saus zo nodig met bouillon.

Serveer de kalfsragout in de warme pasteibakjes en garneer met partjes citroen.

Tips:
* Vervang de kalfsfricandeau door kalfsborst, maar kook het vlees dan ca. 1½ uur.
* Neem soesjes in plaats van pasteibakjes.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen