Haal de ossobuco een half uur voor bereiding uit de koeling en laat op temperatuur komen. Kerf de randjes van de schijven in. Schil de wortels en snijd ze in repen. Maak de selderij en prei schoon, was ze en snijd ze in stukken. Pel de knoflook en de uien en snijd ze in blokjes. Ontvel de tomaten, verwijder de steeltjes en pitjes en snijd de tomaten in blokjes. Was de peterselie, ris de blaadjes af en hak ze fijn.
Verhit 100 ml olie in een braadpan. Braad de ossobuco aan beide zijden heet aan en kruid met peper en eventueel zout. Doe de uien, wortels, selderij en prei in de braadpan en laat ze kort smoren. Blus met de wijn. Verwarm de oven voor op 180°C.
Giet de bouillon bij de ossobuco en voeg de tomaten toe. Zet de braadpan in het onderste derde deel van de voorverwarmde oven en laat de ossobuco ongeveer 90 minuten smoren. Meng de peterselie, knoflook en geraspte citroen tot gremolata. Bereid de lintpasta volgens instructie en meng het met 50 ml olijfolie. Serveer per bord een plak ossobuco op de lintpasta, schep er wat van de groentemengsel over en garneer het met de gremolata.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?
Bekijk hierboven onze film
Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.
Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven