Ossobuco

Ingrediënten

  • 4 plakken Ossobuco
  • 1 eetlepel bloem
  • 4 stengels bleekselderij in plakjes gesneden
  • 1 grote winterwortel in blokjes gesneden
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 liter tomatenpuree
  • 100 ml witte wijn
  • 4 takjes Rozemarijn
  • 4 blaadjes laurier
  • scheut olijfolie
  • 2 klonten boter
  • 400 gram Risotto
  • 0.8 liter Kalfsfond
  • 1 kleine prei in fijne ringen gesneden
  • 100 gram paddenstoel fijn gesneden
  • 5 takjes peterselie gehakt
  • 1 eetlepel citroenzestes schil gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas vlokken
  • Peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
Ossobuco
**
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal het kalfsvlees een half uur voor bereiding uit de koeling en laat op temperatuur komen. Zet een braadpan en een koekenpan op. Snijd de zijkanten van de plakken Ossobuco in. Bestuif de plakken rondom met bloem. 

Doe 1 klont boter in de pan en bak de plakken Ossobuco rondom bruin. Doe een scheut olijfolie in de koekenpan en roerbak de bleekselderij, wortel en ui. Blus af met witte wijn. Voeg het groenten mengsel toe aan de braadpan met Ossobuco. Voeg takjes Rozemarijn toe, de laurierblaadjes en de tomatenpuree. Voeg peper naar smaak toe. Laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen. Draai af en toe de Ossobuco om. Controleer met regelmaat of er voldoende vocht in de pan is, voeg anders wat kalfsbouillon toe. Het kalfsvlees moet onder het vocht blijven. Verwarm een koekenpan, doe wat olie in de pan en fruit de prei en paddenstoelen.

Neem een ruime pan, zet op het vuur, doe de olijfolie in de pan. Voeg de risotto en goed roeren. Blus het af met een beetje witte wijn, voeg de kalfsbouillon beetje bij beetje toe, voeg prei-paddenstoelenmengsel toe, blijf goed roeren totdat de risotto gaar is. Kruid naar smaak met peper.

Net voor het serveren Parmezaanse kaas door de risotto roeren. Houd een paar vlokken achter voor garnering. Maak een gremolata van de peterselie, citroen en knoflook.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen