Op de BBQ: Stoofpotje van Ossobuco

Ingrediënten

  • 2 schijven kalfsschenkel
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 zoete ui
  • ½ groene paprika
  • 1 wortel
  • 6 gepelde tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 takje tijm
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl blanke fond
  • 1 citroen
  • 1 takje bladpeterselie

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschenkel
*
undefined
bbq tapas
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Bestrijk de kalfsschenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en gril aan beide zijden op de BBQ. Monteer een pannetje boven het vuur en fruit daarin de ui, de paprika en de wortel in een weinig olie. Voeg de schenkels toe, samen met de tomaten, de tomatenpuree en de tijm.

Bevochtig met de witte wijn en de fond. Laat alles onder deksel verder garen. Voeg op het einde een drupje citroen toe. Haal het bot uit de schenkel en werk af met bladpeterselie.

Tip: Voor de liefhebbers van het merg uit het bot: serveer het mergpijpje afzonderlijk met een lepeltje.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen