Op de BBQ: Spiesje van kalfsballetjes met ananas

Ingrediënten

  • 150 gram kalfsgehakt
  • ca. 50 gram verse of gevriesdroogde ananas
  • kaneel naar smaak
  • peper en zout
  • 1 pakje peultjes

Voor het glazuur:

  • 2 stengels citroengras
  • 2 sjalotten
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
bbq tapas
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snij de ananas in kleine blokjes. Meng het gehakt met de ananasblokjes en een snuifje kaneelpoeder. Kruid met peper en zout. Draai het gehakt in balletjes van ca. 20 gram per stuk. Blancheer de peultjes kort. Leg ze in ijswater zodat ze hun mooie groene kleur behouden.

Rijg de peultjes in een S-vorm op een bamboeprikker: steek het ene uiteinde van het peultje op een prikker, vervolg met een gehaktballetje en sluit af met het andere uiteinde van het peultje. Gril op een matig vuur en bestrijk eventueel met een weinig glazuur.

Werkwijze glazuur: Snijd het citroengras en de sjalotten fijn en stoof ze. Voeg honing en ketchup toe en blus met de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout en laat inkoken.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen