Op de BBQ: Kalfshapje met Breydelspek en mosterdbier

Ingrediënten

  • 100 gram mager kalfsvlees
  • 1 flesje mosterdbier (of tripelbier met mosterdzaadjes)
  • 8 plakjes Breydelspekof gekookte varkensbuik
  • 1 kl venkelzaad
  • 1 kl paprika
  • 1 kl grof zout
  • 5 dl kalfsfond

Voedingswaarden

8
30 - 60 minuten
mager kalfsvlees
*
undefined
bbq tapas
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Injecteer het kalfsvlees rondom, op korte tussenafstanden, met de helft van het bier. Gebruik hiervoor een injectiespuit. Laat het vlees een paar uren marineren. Het injecteren kan eventueel de dag voordien.

Bind het vlees op met Breydelspek en snijd het in schijfjes. Meng het venkelzaad, de paprika en het zout en plet het in een vijzel. Bestrooi het vlees met de kruiden.

Maak een reductie van de kalfsfond en de rest van het mosterdbier, kruid af en dik de saus in. Kleur de kalfsschijfjes aan en laat ze verder garen op de Oklahoma BBQ (of een ander type gesloten BBQ) op 110°C. Nappeer de kalfshapjes met de saus en werk af met wat scheuten.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen