Mousaka

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eieren
  • 4 deciliter room
  • 150 gram oude kaas, geraspt
  • iets cayennepeper
  • zwarte peper
  • zout
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 4 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Pel ui en knoflook, snipper ze fijn en bak ze in 1 eetlepel olie goed bruin. Schep het kalfsgehakt erdoor en bak het bruin en maak het los met een vork. Voeg de tomatenpuree, cayennepeper, zout en kaneel toe. Snijd de aubergines en courgettes in blokjes en bak ze in 2 eetlepels olijfolie in ca. 5 minuten lichtjes bruin en haal ze dan uit de pan.

Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de helft van de geraspte kaas over het gehaktmengsel. Klop de eieren los, klop de room er doorheen en voeg wat zwarte peper en zout toe. Giet de helft van het eimengsel over de gehakt heen. Verdeel de aubergines en courgettes hier over heen. Strooi vervolgens de rest van de geraspte kaas over het geheel. Giet de rest van het eimengsel hier over heen.

Laat het gerecht in ca. 1 uur gaar worden in een voorverwarmde oven van 200° C.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen