Krokant van kalfslende met pompoen, bier en kruiden

Ingrediënten

  • 1 kg kalfslende
  • 2 sjalotten
  • 1 knoflookbol
  • 5 dl Wambrechies bier
  • 5 dl jus de veau
  • zout
  • peper
  • tijm
  • rozemarijn
  • bonenkruid
  • filodeeg
  • boter
  • 400 g pompoen
  • room
  • melk
  • wilde kamille
  • witte balsamico
  • kruiden uit de tuin
  • gebakken pompoenplakjes

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfslende
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Maak de lende schoon en snijd in mooie gelijke stukken. Bak deze op alle kanten en laat afkoelen. Zet onder vacuüm met de groenten, kruiden, 2 dl bier en 1 dl jus de veau en gaar 1 uur op 63°C. Haal het vlees uit de zak en passeer de jus door een zeef.

Laat het bier tot 3/4 reduceren, voeg het restant van de jus de veau en kooknat toe, laat stevig reduceren, haal door een zeef en monteer met boter. Kook de gesneden pompoen in een mengsel van melk en room met kamille en wat balsamicoazijn. Haal door een zeef en mix het pompoenvlees tot een mousseline. Smeer het filodeeg in met wat boter en verpak hier het vlees mee met een lepeltje saus. Bak 5 minuten op 180°C.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen