Kofta van kalfsgehaktballetjes, met kaneel en pijnboompitjes

Ingrediënten

  • 500 gr kalfsgehakt
  • 130 gr ui
  • 1 st knoflookteen
  • 80 gr pijnboompitten
  • 30 gr platte peterselie
  • 80 gr pijnboompitten
  • 2 theel piment
  • 2 theel zout
  • 2 theel kaneel
  • gemalen zwarte peper
  • 2 dl zonnebloemolie

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Verdeel het mengsel in porties van ca 50 gram. Vorm in de handpalm kleine langwerpige broodjes, druk goed aan. Leg de broodjes op een bord en laat even rusten in de koelkast, ca 1 uur.

Verwarm de oven voor op ca 130°C. In een pan met dikke bodem, middelmatige temperatuur, de zonnebloemolie verhitten. Bak de broodjes, 6 tegelijk, ca 5 min rondom. Leg ze op een warm bord en plaats even in de oven totdat alle broodjes zijn gebakken. Serveer de gehaktballetjes in een schaal, bestrooi met vers gesneden peterselie.

Tip: Serveer dit gerecht met naan brood, mangochutney en een frisse komkommersalade met verse munt en feta.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen