Kalfszwezerik, wortelen en Oost-Indische kers

Ingrediënten

  • 500 g kalfszwezerik (hart)
  • paarse miniwortelen
  • gele miniwortelen
  • 1 bos bospeen
  • bladeren en bloemen van de Oost-Indische kers
  • 80 g boter
  • 1 dl room
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • gevogeltebouillon

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfszwezerik (hart)
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Maak de zwezeriken schoon en blancheer ze. Laat meteen schrikken. Kook de mini wortelen in gezouten water. Kook de bospenen in de thermoblender en mix vervolgens met de room. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Haal door een zeef en houd apart.

Verwarm de helft van de mini wortelen in water en de andere helft in een bodempje van gevogeltebouillon met boter. Bak de zwezeriken in ca. 8 minuten krokant in boter. Dresseer de bospeenpuree en vervolgens de zwezerik, met rondom de mini wortelen. Garneer met Oost-Indische kers.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen