Kalfsvleesspies met kaas en geroosterde paprika

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsoester
  • 2 rode paprika’s
  • 200 gram harde witte kaas bv schapenkaas
  • 200 gram dun gesneden spek
  • 2 takjes salie
  • fleur de sel
  • peper uit de molen
  • Extra
  • 4 houten of metalen spiesen 

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
425
undefined
23
0
13
0
38
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Haal het kalfsvlees een half uur voor bereiding uit de koeling. Indien gekozen is voor houten prikkers: leg de prikkers tot gebruik in koud water. Was de paprika’s, droog ze, verdeel ze in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Grill de schijven paprika totdat de schil geblakerd is. Haal de paprika’s van de gril en leg ze 10 minuten tussen vochtige keukendoeken. Daarna kan het vel van de paprika’s er gemakkelijk afgehaald worden. Snijd de paprika’s in grote stukken.

Kruid de harde witte kaas of schapenkaas met peper, leg er een salieblaadje op en omwikkel het met spek. Het kalfsvlees in grove blokken snijden. Probeer de paprika, het kaas-spekpakketje en de blokken kalfsvlees gelijk te houden qua grootte zodat niets uitsteekt om verbranding te voorkomen. Rijg het kalfsvlees afwisselend met een kaas-spekblokje en een stuk paprika aan de spiesen. Iedere spies begint en eindigt met een blokje kalfsvlees. Grill de spiesen in 3 à 4 minuten. Bestrooi de spiesen met peper en fleur de sel en serveer direct.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen