Kalfsvleesreepjes met wilde kruidensalade en gebakken paddenstoelen

Ingrediënten:

  • 600 gram kalfsvleesreepjes
  • 450 gram gemende salade
  • 150 gram gemende paddenstoelen
  • 2 eetlepels eetbare bloemen
  • 2 eetlepels vlokken Parmazaanse kaas
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1/2 eetlepel boter
  • Peper uit de molen
  • Zout naar smaak

Voor de dressing:

  • 6 eetlepels Frambozenazijn
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels druivenpitolie

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsvleesreepjes
**
421
undefined
8
0
25
0
37
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Haal het kalfsvlees een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen.

Was de salade en slinger het droog. Frambozenazijn, peper, mosterd en honing door elkaar roeren, eventueel zout toevoegen. Vervolgens de olie erdoor roeren.

De paddenstoelen schoon poetsen en in hapklare stukjes snijden. Op smaak brengen met peper. De paddenstoelen in een beetje boter bakken en op smaak brengen.

Verhit een pan met anti aanbaklaag voor op middelmatig vuur. Voeg wat olie toe en bak de kalfsvleesreepjes snel om en om bruin van buiten en gaar van binnen.

De salade met de dressing mengen en over de borden verdelen. De kalfsreepjes en de gebakken paddenstoelen erover verdelen. Garneren met de eetbare bloemen en Parmezaanse kaas. Direct serveren.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen