Kalfsvleesreepjes met oesterzwammen

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsvleesreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150-200 gram oesterzwammen
  • 50 gram parmaham
  • 1 à 2 eetlepels olijfolie
  • 0,25 liter room
  • 2 à 3 eetlepels kalfsfond
  • limoensap
  • 1 à 2 eetlepels peterselie
  • zout en versgemalen peper

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Pel en halveer de knoflookteen. Maak de oesterzwammen schoon. Verwijder de steeltjes. Snijd de hoeden en de ham eveneens in smalle reepjes. Verhit de wok en voeg vervolgens de olie toe. Laat de olie even door de pan walsen. Laat de knoflookhelften in de hete olie kleuren. Neem ze daarna weg.

Bak eerst het vlees gedurende 3 minuten. Voeg dan de oesterzwammen en de ham toe en laat alles, uiteraard onder voortdurend roeren en omscheppen, nogmaals 3 minuten bakken. Doe het vlees uit de pan en schenk nu de room in de wok en wacht tot de room aan de kook is gekomen. Laat de fond erin oplossen. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Doe het vlees terug in de pan en schep dit door de saus. Temper de warmtebron en laat het zolang zachtjes koken tot de saus de gewenste dikte heeft verkregen. Roer, vlak voor het opdienen, limoen- of citroensap en peterselie erdoor. Geef (gegratineerde) aardappelpuree, gekookte rijst of Italiaanse pasta erbij.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen