Kalfsvleesreepjes met champignonroomsaus

Ingrediënten

  • 250 gram kalfsvleesreepjes
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1 doosje champignons
  • 0,25 liter room
  • bloem
  • olijfolie
  • Gorgonzola
  • zout en versgemalen peper

Voedingswaarden

2
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Bebloem de kalfsvleesreepjes en strooi er naar smaak versgemalen peper over. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Laat eventueel twee bosuitjes heel die u kunt blancheren en serveren als garnering bij het gerecht. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm in een wok of hapjespan de olijfolie. Fruit kort de ringetjes bosui en plakjes champignons en voeg de bebloemde kalfsvleesreepjes toe.

Roerbak totdat het kalfsvlees lichtbruin is gekleurd. Voeg daarna de slagroom toe en verwarm het geheel. Voor de liefhebber: voeg stukjes Gorgonzola toe. Tip voor het bebloemen: Doe de bloem en peper in een zak, voeg de reepjes toe, beetje lucht in de zak blazen, zak dichtknopen en schudden. Op deze manier verdeelt u gemakkelijk de bloem over de reepjes of blokjes.

Lekker met röstirondjes.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen