Kalfsvleesreepjes

Ingrediënten

  • 750 gram (achtervlees) kalfsvleesreepjes
  • 60 gram boter
  • 2 uien
  • 0,3 liter witte wijn
  • 0,125 liter room
  • sap van een citroen
  • peterselie voor garnering

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dunne reepjes en kort in een antiaanbakpan op middelmatig vuur aanbraden. Daarbij het vlees regelmatig omkeren. De pan moet zo groot zijn dat de reepjes niet over elkaar heen liggen anders is het beter het in 2 keer te braden. Het vlees uit de pan nemen zodra het lichtgebruind is en warm houden (b.v. in aluminiumfolie).

In het braadvocht de fijngehakte uien fruiten. Voeg de witte wijn toe en laat het inkoken. Meng de (slag)room erdoor en crèmig laten inkoken. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Het vlees erdoor heen roeren en kort laten doorwarmen. Dan garneren met peterselie en direct serveren.

Lekker met een frisse salade of fijne groenten en gebakken aardappels of puree.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen