Kalfsvleespastei

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 125 gram koude boter
  • 300 gram tarwebloem (of volkorenmeel)
  • zout
  • 1 ui
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel salie of dragon
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
  • 1 glas vinho verde (Portugese droge witte wijn)
  • 50 gram groene olijven zonder pit
  • 3 hardgekookte eieren
  • 1 eidooier
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • ovenschaal van ca. 1½ liter inhoud

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verdeel de boter in blokjes en kneed er met de bloem en een snufje zout een samenhangend deeg van. Voeg eventueel een paar druppels water toe als het deeg te droog is. Leg het deeg afgedekt in de koelkast. Pel de ui en snipper deze. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg het kalfsgehakt, de geperste teentjes knoflook, de salie en 2 eetlepels peterselie toe. Bak het kalfsgehakt rul. Giet de vinho verde erbij en voeg zout toe. Bak het kalfsvleesmengsel totdat het vocht verdampt is.

Verwarm de oven voor op 200° C. Rol het deeg uit tot een ruime lap die de bodem en de opstaande rand van de ingevette ovenschaal bedekt. Zorg ervoor dat er deeg overblijft voor de bovenkant! Vul de schaal met deeg, prik met een vork hier en daar wat gaatjes in de bodem en verdeel het kalfsgehaktmengsel over de deegbodem. Verdeel de olijven en de in parten verdeelde eieren erover. Dek de pastei af met de rest van het deeg. Prik hier en daar wat gaatjes in de deegdeksel.

Meng 1 eidooier met ½ eetlepel olijfolie en strijk dit mengsel over de bovenkant van de pastei. (Gebruik het eimengsel zonodig om de deegdeksel op de zijwand van het deeg te plakken). Bestrooi de pastei met de geschaafde amandelen. Bak de pastei in het midden van de oven in ca. 20 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.

Tips:
* Vorm een pastei zonder vorm door van het gehaktmengsel en de deeglap een rol te vormen met de naad van de deeglap aan de onderzijde.
* Vervang het kalfsgehakt door fijngehakte blokjes kalfsfricandeau en bereid het gerecht in 1-persoons ovenschaaltjes.
* Neem in plaats van vinho verde rode port.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen