Kalfsvleesblokjes gemarineerd in whisky met kruidige sinaasappelsaus

Ingrediënten

  • 400 gram kalfshaas
  • 1 deciliter whisky
  • 1 theelepel jeneverbessen
  • 3 kruidnagels
  • mespuntje nootmuskaat
  • mespuntje kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • 2 sinaasappels
  • 25 gram boter

Voor de saus

  • 20 gram bloem
  • 2 deciliter sinaasappelsap
  • 3 deciliter kalfsfond
  • 1 eetlepel honing
  • 1 deciliter gezeefd marinadevocht
  • peper
  • zout
  • enkele druppels tabasco
  • 1 eetlepel groene peperkorrels

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfshaas, kalfsfond
**
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de kalfshaas in blokjes of de kalfsentrecote in smalle reepjes. Meng voor de marinade de whisky met jeneverbessen, kruidnagels, nootmuskaat, kaneel, olijfolie en zout. Boen de sinaasappels schoon onder stromend water en rasp ½ eetlepel van de schil. Voeg de sinaasappelrasp bij de marinade. Giet de marinade over de kalfsblokjes en laat ze hierin minimaal 1 uur marineren.

Pers intussen de sinaasappels. Dep de gemarineerde kalfsblokjes iets droog met keukenpapier. Zeef de marinade. Verhit de boter en bak hierin in 3-4 minuten de kalfsblokjes rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Roer de bloem goed door het braadvocht en laat deze roux een halve minuut garen. Voeg onder goed roeren sinaasappelsap, kalfsfond, honing, 1 deciliter gezeefd marinadevocht, peper, zout en tabasco toe. Laat de saus op een lage stand in een open pan zachtjes 10 minuten inkoken totdat deze de gewenste dikte heeft. Roer de groene peperkorrels door de saus.

Verdeel de kalfsblokjes over de borden. Presenteer de saus erbij en garneer het gerecht met plakjes sinaasappel.

Tips:
* Vervang kalfshaas of kalfsentrecôte door kalfsfricandeau.
* Serveer de kalfsblokjes op een bedje van gesmoorde uienringen waaraan 1 eetlepel marmelade is toegevoegd.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen