Kalfstong met kappertjestapenade

Ingrediënten

  • 1 (zonder keelstuk) kalfstong
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 stukje foelie
  • 1 bosje Italiaanse kruiden (verse)
  • 2 dl droge sherry (medium)
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 6 tomaten (gedroogde)
  • 50 g zwarte olijven (zonder pit)

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfstong
*
undefined
Vlees.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Spoel de tong af met koud water en schuur het vel schoon met een doekje met 2 eetlepels zout. Spoel de tong weer af en leg hem in een pan. Voeg de ui met de foelie, de kruiden, de sherry, zout en 1 liter water toe aan de tong. Breng het vocht langzaam aan de kook en laat de tong afgedekt in 90-120 minuten tegen de kook aan gaar worden op een vlamverdeler. De tong is gaar als het puntje zacht is.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de citroen uit. Hak de kappertjes, de tomaatjes en de olijven grof en meng ze met de citroenrasp en wat citroensap. Spoel de tong even af onder koud water en pel het vel eraf. Snijd de tong in plakken. Roer 2-3 eetlepels warm kookvocht van de tong door de tapenade en schep deze ernaast.

Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes en een salade.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen