Kalfstartaar, rabarber, gerookte eidooier

Ingrediënten

  • 300 g kalfsnoot
  • 1 citroen
  • 20 g Lai Chau peper
  • 4 eidooiers
  • 10 g hooi
  • 3 rabarberstengels
  • 100 g postelein
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • boekeitzaad

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsnoot
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd voor de tartaar het kalfsvlees in fijne blokjes. Schil de rabarber en snijd dunne linten op de mandoline. Reserveer een deel van de linten in ijskoud water. Breng de tartaar op smaak met wat citroensap, geraspte citroenschil en fleur de sel.

Scheid de eieren en rook de dooiers 10 minuten in het hooi. Pluk en was de postelein. Leg de dunne niet gekoelde linten rabarber naast elkaar op een stuk filmfolie en lepel er de tartaar in het midden op, verwijder de folie en snijd in plakjes van 2 cm breed. Dresseer de dooier in een diep bord en leg er plakjes van 2 cm breed. Bestrooi met enkele ijskoude linten rabarber en de postelein.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen