Kalfstartaar, kokkels, zeekraal

Ingrediënten

  • 300 g kalfsnoot
  • 1 sjalot
  • 5 cl witte wijn
  • 30 g gember
  • 15 cl zonnebloemolie
  • 1 eidooier
  • 3 cl sojasaus
  • 400 g kokkels
  • 100 g zeekraal
  • zout
  • peper
  • kappertjes

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsnoot
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd het vlees in fijne brunoise en reserveer koel. Zet de kokkels aan met de sjalot en de wijn totdat ze openen, reserveer en passeer de jus door een zeef. Maak van de eidooier, de kokkeljus de geraspte gember, de sojasaus en de olie een mayonaise.

Breng het vlees op smaak met peper en zout en plaats een quenelle op het bord. Voltooi met de overige garnituren en de kokkels en zet er enkele puntjes mayonaise bij.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen