Kalfstagine met pruimen

Ingrediënten

  • 500 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje saffraan (envelopje)
  • 500 g kalfslappen
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 eetlepel koriander (verse)
  • 3 eetlepels olie
  • 250 g pruimen (gedroogde zonder pit)
  • 2 dl runderbouillon (van een tablet)
  • 2 eetlepels koriander (fijngehakte)
  • snufje peper (versgemalen)

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfslappen
*
undefined
Vlees.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Pel en snijd de uien in partjes. Pel de knoflook en snipper deze fijn. Wel de saffraan in 2 eetlepels heet water. Dep het vlees droog en snijd het in grove stukken. Bestrooi het met de gemberpoeder, de gemalen koriander, de kaneelpoeder, zout en peper naar smaak.

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin. Voeg de uien toe en bak ze op een halfhoog vuur 5 minuten mee. Voeg de saffraan met het weekvocht, de bouillon, de pruimen en peper naar smaak toe en breng alles aan de kook. Stoof het vlees met het deksel op de pan in ± 90 minuten gaar. Voeg vlak voor het serveren het verse korianderblad toe. Lekker met rijst of couscous en gebakken pompoen.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen