Kalfssukadelapjes met trappistenbier

Ingrediënten

  • 8 stuks dun kalfssukadelapje
  • ½ middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 worteltjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tomaat, ontveld en in blokjes gesneden
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 2 kruidnagelen
  • 10 witte peperkorrels, gekneusd
  • 1 eetlepel boter
  • 1 deciliter rode wijn
  • 1 deciliter trappistenbier
  • 1 deciliter kalfsfond
  • zout en versgemalen peper

Voedingswaarden

3
> 60 minuten
kalfssukadelapje
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een braadpan en kleur hierin de kalfssukadelapjes om en om. Neem de kalfssukadelapjes uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm. Fruit de fijngesneden ui, wortel, tomaat, knoflook en de kruiden in de overgebleven braadboter zonder te kleuren.

Voeg de rode wijn, trappistenbier, kalfsfond en de kalfssukadelapjes toe en stoof het geheel onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 1½ uur zachtjes gaar. Neem het vlees uit de pan en zeef de saus.

Lekker met gekookte aardappels en in boter gestoofde worteltjes en dopertwjes.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen