Kalfsstoof met pompoen en Aziatische twist

4
> 60 minuten
kalfsnek (halsbroodje)
*
undefined
ovengebraad
Laura's Supervood
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

1. Snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Meng in een grote kom het kalfsvlees met de bloem, knoflook, gember, sojasaus en kokosbloesemsuiker. Laat dit een kwartiertje marineren.

2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak het kalfsvlees op hoog vuur rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en zet dit even apart.

3. Snijd de ui en rode peper in halve ringen. Verwarm de andere eetlepel olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui en rode peper voor een paar minuten tot de ui glazig wordt.

4. Voeg de tomatenpuree aan de pan toe en bak dit een minuut mee.

5. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, laurier, gekneusde citroengras, water en het bouillonblokje toe. Breng dit langzaam aan de kook, voeg het kalfsvlees toe.

6. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan anderhalf uur stoven. Check de pan regelmatig, roer door en voeg eventueel meer water toe als de stoof te dik wordt.

7. Terwijl de stoof op staat schil je de wortels en pompoen. Snijd de wortel in plakjes en de pompoen in blokjes. Voeg dit de laatste 35 à 40 minuten toe aan de stoof zodat het mee kan garen.

8. Zet ondertussen ook de rijst op en kook volgens de verpakking gaar.

9. Verwijder citroengras en laurier, breng de stoof op smaak met peper en zout en serveer de stoof samen met de rijst en verse kruiden.

10. Indien je de stoof wil serveren in de mini pompoen, maak je de mini pompoen bij stap 7 ook schoon door het kapje er af te snijden en deze met een lepel te ontdoen van de zaadlijst en uit te hollen. Smeer de pompoentjes in met een beetje olijfolie en rooster deze in een voorverwarmde oven, in een schaal, op 190°C voor 40 à 45 minuten.

Tips:

Je kunt de stoof ook in een slowcooker bereiden zodat je er helemaal geen omkijken naar hebt. Ook lekker met gekookte (zoete)aardappel, aardappelpuree of bloemkoolpuree in plaats van rijst.

Optioneel:

4 eetbare mini pompoenen om de stoof in te serveren. Verse kruiden als basilicum en koriander om te garneren

Bron: Laura's Supervood

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 dun plakje verse gember
  • 500 gram (in blokjes) kalfsnek (halsbroodje)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 1 stengel citroengras
  • 2 laurierblaadjes
  • 300 ml water
  • 1 runderbouillon blokje
  • 2 wortels
  • 450 gram (Hokkaido) pompoen
  • 280 gram (ronde) zilvervliesrijst

Voedingswaarden

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen