Entrecote met rodebieten-appelsalade

4
0 - 30 minuten
kalfsentrecote
*
363
undefined
22
undefined
59
undefined
32
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Meng de vijgenmosterd met de honing en de frambozenazijn. Meng de olijfolie erdoor. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Was de veldsla en laat uitdruipen. Was en droog de appel, deel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Halveer de rode bieten en snij ze in dunne partjes. Meng de veldsla met de appel, rode biet en vinaigrette.

Dep de entrecotes met keukenpapier droog, breng ze op smaak met zout en peper en haal ze door het meel. Verhit de boter in een pan en bak de entrecotes aan beide kanten ongeveer 2 - 3 minuten. Leg de entrecotes met de salade op de borden.

Ingrediënten

  • 2 el vijgenmosterd
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 el frambozenazijn
  • 4 el olijfolie
  • Zout
  • Vers gemalen peper
  • 100 g veldsla
  • 1 rode appel
  • 500 g gekookte rode biet (geschild)
  • 1 bosje bieslook
  • 4 dunne (125 g per stuk) kalfsentrecote
  • Zout
  • Vers gemalen peper
  • Meel om door te halen
  • Ong. 1 el boter om te bakken

Voedingswaarden

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen