Kalfsspareribs op z'n Aziatisch

Ingrediënten

  • 1,5 kilogram kalfsspareribs
  • 1 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sherry
  • 2 eetlepels sherry-azijn of witte wijnazijn
  • 2 eetlepels Dijon-mosterd
  • 2 eetlepel versgeraspte gemberwortel
  • 2 glazen witte wijn
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsspareribs
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Vermeng de knoflook met tomatenketchup, honing, sojasaus, sherry, sherry-azijn, mosterd, gemberwortel en zout en peper. Wrijf hiermee de kalfsspareribs in en marineer de spareribs ca. 12 uur afgedekt in de koelkast. Neem de spareribs een half uur vóór het braden uit de koelkast.

Leg de spareribs in een braadslee en gaar ze, onder regelmatig bedruipen/bestrijken met het braadvocht ca. 1 uur in een voorverwarmde oven op 200° C. Neem de spareribs uit de oven en houd ze warm. Giet de witte wijn bij het overgebleven braadvocht, laat het even zachtjes doorkoken en giet het door een fijne zeef (verklein de spareribs eventueel vooraf).

Lekker met een komkommer-yoghurtsalade en aardappels in aluminiumfolie gegaard, geserveerd met zure room, geknipte bieslook en uitgebakken spekjes.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen