Kalfssaté met ketjapsaus

Ingrediënten

  • 500 gram (in blokjes) kalfsfricandeau
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1,5 deciliter ketjap benteng manis
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel Javaanse- of bruine suiker
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • zout en peper uit de molen
  • 12 satéstokjes, in water gelegd

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsfricandeau
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Vermeng de ketjap met de knoflook, suiker, sambal oelek en gemalen komijn. Marineer hierin de kalfsvleesblokjes ca. 8 uur en steek daarna 3 à 4 gemarineerde blokjes aan elk satéstokje.

Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk deze met olie en leg er de stokjes op. Gril ze in ca. 5 minuten om en om goudbruin en nèt gaar van binnen. Giet de resterende marinade door een fijne zeef, breng het snel aan de kook, breng met zout en peper op smaak en besprenkel hiermee de stokjes saté.

Lekker met gebakken rijst, atjar, kroepoek en seroendeng.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen