Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

Ingrediënten

  • 1 stuks à 750 gram, doorregen kalfsrollade
  • 2 grote uien
  • 1 liter bouillon
  • 5 deciliter witte wijn (droge)
  • 2 theelepels dragon (gedroogde)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd (zachte)
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper (versgemalen vierseizoenen)

Voedingswaarden

6
> 60 minuten
kalfsrollade
*
undefined
Vlees.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250 °C. Snipper de uien grof. Vul de braadslede met de bouillon, de wijn, de uien en de dragon. Schuif de schaal onderin de oven en breng het vocht aan de kook. Meng de olie met een ½ eetlepel mosterd, zout en peper en wrijf de rollade hiermee in. Leg de rollade op een rooster boven de braadslede. Verlaag de temperatuur naar 175 °C.

Braad de rollade in 75-90 minuten bruin en gaar (kerntemperatuur 68 °C). Laat de rollade in aluminiumfolie 10 minuten rusten. Zet de braadslede op het vuur en kook het vocht tot de helft in. Pureer dit mengsel met een staafmixer tot een gladde saus. Roer er nog wat mosterd, zout en peper naar smaak door. Verdeel het vlees in dunne plakken en schep de saus erover.

Lekker met aardappelpuree en broccoli of haricots verts.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen