Kerstmenu - Kalfsrollade met aardappelgratin en kalfsjus

6
> 60 minuten
kalfslenderollade, kalfsfond
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een braadpan op middelmatig vuur. Pak de rollade in het midden vast en schroei eerst de beide zijkanten dicht. Leg daarna de rollade in de pan en verhit de rollade rondom, totdat deze goudbruin kleurt. Leg een deksel op de pan en braad de rollade onder regelmatig bedruipen op een lage warmtebron. Braad de lenderollade ca. 1 tot 1½ uur (= kerntemperatuur 62°-65°C). Een lenderollade kan uitstekend rosé gegeten worden. Neem de rollade uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie, laat de rollade tenminste 10 minuten rusten voor het aansnijden. Verwijder de touwtjes en snijd de rollade met een scherp niet gekarteld mes op de draad in plakken.

Doe de kalfsfond in een pannetje, voeg het blaadje laurier en de peperkorrels toe en kook het geheel in tot de gewenste dikte. Vet een ovenschaal in met de boter. Leg de plakjes aardappel dakpansgewijs in de schaal. Leg hier en daar een takje rozemarijn. Voeg het ei en de knoflook toe aan de slagroom, meng het goed en schenk het over de aardappelplakjes. Verstop hier en daar een stukje mozzarella. Haal de takjes rozemarijn voor het serveren voorzichtig er uit.

Serveer de plakjes kalfsrollade met het aardappelgratin en de kalfsjus. Lekker met groene asperges. De overgebleven kalfsjus kan in een sauskom op tafel gezet worden.

Ingrediënten:

  • 1 stuk kalfslenderollade
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 pot kalfsfond
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel peperkorrels

Aardappelgratin:

  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 25 gram boter
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 250 ml slagroom
  • 1 ei
  • 1 bol mozzarella
  • Paar takjes rozemarijn

Voedingswaarden

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen