Kalfsrollade in plakken met witlof en frietjes

Voor de gesmoorde kalfslende:

  • ca 1,5 kg kalfslenderollade
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 6 takjes tijm
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 ml droge witte wijn
  • 500 ml kalfsfond
  • 50 gr koude boter
  • 1 klein blikje tomatenpuree

Voor de frietjes:

  • 600 g vastkokende aardappels
  • 2 l zonnebloemolie
  • Zeezout naar smaak toevoegen

Voor de witlof:

  • 2 sjalotjes
  • 4 stronken witlof
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 ml witte wijn

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfslenderollade, kalfsfond
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal de rollade een uur voor het bereiden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de ui en snijd in grove stukken. Schil de wortel en snijd in gelijke plakken. Was de tijm en dep droog.

Braad de kalfslenderollade rondom aan in olie en boter in een braadpan en neem eruit. Voeg de uien en wortel toe en bak mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak mee. Wanneer de puree begint op te lossen, blus dan af met de wijn en fond. Kort laten koken. Leg dan de kalfslenderollade erin, voeg de tijm toe, doe de deksel op de pan en laat ongeveer een uur in de oven smoren. Keer de rollade na 30 minuten om.

Voor de frietjes: verhit de olie in een grote (frituur)pan op 180°C. Schil de aardappels en snijd in gelijkmatige reepjes. Frituur in kleine porties anderhalve minuut in het hete vet. Laat daarna uitlekken en afkoelen.

Voor de witlof: schil en snipper de sjalotjes. Was de witlof, dep droog en halveer ze. Verwarm de boter. Bak de witlof aan en neem uit de pan. Doe de gesnipperde sjalotjes in de pan en fruit kort aan. Blus af met de wijn en groentebouillon, breng aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Leg de witlof erin. Doe de deksel op de pan en laat de witlof ongeveer 30 minuten smoren. Wikkel het gebraden vlees in aluminiumfolie en laat op een warme plek rusten. Haal het braadvocht door een fijne zeef. Roer koude boterblokjes door de saus.

Bak de frietjes nu voor de tweede keer. Verwarm de olie nu tot 190°C. Frituur de voorgebakken frietjes weer in porties tot ze knapperig zijn. Laat kort uitlekken en breng op smaak met zout. Snijd de kalfslenderollade in plakken en serveer met de witlof en frietjes op voorverwarmde borden. Serveer de saus er apart bij.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen