Kalfsriblappen met stamppotje van raapstelen en kruimige aardappels, jus van dragon en sjalotjes

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsriblap
  • 2 eetl olijfolie
  • 4 sjalotjes (in de lengte gesneden)
  • Blaadje laurier Takje tijm
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl kalfsfond
  • 2 eetl. gehakte dragon
  • zout en peper
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 3 bosjes raapstelen
  • 50 gram boter
  • 2 eetl crème fraîche

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsriblap
*
undefined
Edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Bak de kalfslappen om en om bruin in matig hete olijfolie. Voeg de sjalotjes toe en fruit het licht aan, tomatenpuree toevoegen en afblussen met witte wijn en kalfsfond. Voeg laurier en tijm toe. Gaar op laag vuur in circa 70 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Voor het raapstelenstampje: Schil de Aardappels, was en kook gaar in water met zout. Giet het daarna af en stoom het droog. Stamp het geheel met een pureestamper. Pluk en was de raapstelen en roer het door de warme aardappels met zachte boter en crème fraîche. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Schep de puree op het midden van de warme borden en leg hierop het kalfsvlees. Meng de verse dragon op het laatst door de vleesjus en lepel over het vlees.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen