Kalfsriblappen met gesmoorde prei en bospeentjes

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsriblap
  • 2 eetl olijfolie
  • ½ ui gesnipperd
  • Blaadje laurier
  • Takje tijm
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl kalfsfond
  • Zout, peper
  • 2 kleine preien
  • 1 bos worteltjes
  • 50 gram boter

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsriblap
*
undefined
Edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Kalfsriblappen om en om bruin bakken in matig hete olijfolie. Ui toevoegen en licht fruiten, tomatenpuree toevoegen en afblussen met witte wijn en kalfsfond. Laurier en tijm toevoegen. Op laag vuur garen, circa 70 minuten. Op smaak brengen met zout en peper. Het groene deel van de prei afsnijden. De rest van de prei in ringen snijden van ca 2 cm. Wassen in koud water. Blancheren in kokend water met zout, ca 2 minuten en koud spoelen en uit laten lekken.

Worteltjes schillen en in schuine stukjes snijden van circa 1 centimeter Wassen en blancheren in kokend water met zout in circa 4 minuten Boter smelten en groenten zachtjes verwarmen. De gestoofde groenten verdelen over 4 warme borden. Het vlees op de groenten leggen. Lepel wat van de vleesjus om het kalfsvlees.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen