Kalfsribeye met chimichurri, mais salade en krieltjes uit de oven

2
30 - 60 minuten
kalfsribeye
**
undefined
Laura's Supervood
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Chimichurri

Hak de peterselie fijn met een mes. Snipper het sjalotje. Snijd de rode peper in kleine stukjes en pers de knoflook. Doe dit allemaal samen met de rode wijn azijn, gedroogde oregano, peper en zout in de keukenmachine en maal tot een grof mengsel. Doe dit in een bakje en giet er 100 ml olijfolie bij. Roer door en laat even zo staan zodat de smaken goed kunnen combineren. Bewaar in de koelkast.

Mais salade

Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote kom. Maak de dressing en meng dit door de mais salade.

Krieltjes met schil uit de oven

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de krieltjes schoon en halveer deze. Meng in een ovenschaal met de olijfolie, peper en zout. Je kunt er ook wat verse kruiden bij doen als tijm en/of rozemarijn. Bak de aardappeltjes 35 à 40 minuten tot ze bruin kleuren.

Ribeye

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Besmeer met een kwastje een klein beetje met olijfolie en peper en zout. Verwarm een grillplaat of grillpan tot deze heet is. Grill de ribeye's per kant zo’n twee minuten. Pak het vlees in aluminiumfolie en laat even 5 minuten rusten. Snijd erna het vlees in plakjes, leg op een bord en combineer met de chimichurri.

Serveer met de mais salade en krieltjes uit de oven.

Chimichurri, voor meerdere porties:

  • 20 gram platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 kleine rode peper
  • 3 el rode wijn azijn
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • 100 ml extra-virgin olijfolie

Mais salade:

  • 1 blikje mais van 300 gram uitlek gewicht 285 gram
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 20 cherry tomaatjes gehalveerd
  • ½ bakje koriander (of peterselie)
  • 3 lenteui in ringetjes
  • 1 jalapeno peper in kleine blokjes
  • 80 gram feta kaas verkruimeld
  • Halve rode ui in halve ringetjes

Dressing voor de salade:

  • 2 el limoensap
  • 1 tl honing
  • Snufje cayenne peper
  • Snufje knoflookpoeder
  • Snufje uienpoeder
  • Zout/peper naar smaak
  • 1 el extra virgin olijfolie

Krieltjes uit de oven

  • 400 gram krieltjes
  • 1 el olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Kalfsribeye:

  • 2 stuks kalfsribeye
  • Beetje olijfolie
  • Peper/zout naar smaak

Voedingswaarden

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk hierboven onze film

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen