Kalfsrib

Ingrediënten

  • 2 dubbele à 560 g kalfsribben
  • tijm
  • laurier
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • grove mosterd
  • gehakte peterselie
  • jus de veau
  • sjalotten
  • boter
  • daslook
  • aardappelen
  • salie
  • champignon duxelles
  • crumble van zwarte olijven
  • mozzarella
  • gedroogde serrano ham
  • gebakken eekhoorntjesbrood
  • gestoofde wortelen

Voor de korst:

  • 100 g gedroogde tomaten
  • 500 g boter
  • 1 mp gemalen peper
  • 300 g broodkruim
  • snufje fleur de sel

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsribben
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Vacumeer de ribben met wat olijfolie, tijm, rozemarijn, zout en peper en gaar 1 uur op 65 °C. Meng alle ingrediënten voor de korst in de planeetmenger. Rol uit en reserveer koel. Snijd de sjalotten fijn en zet deze op in de oven met boter, tijm, rozemarijn, peper en zout. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Vacumeer met jus de veau en de salie en gaar 25 minuten op 85 °C.

Stoof de daslook in wat boter met sjalotten. Ontbeen de ribben en bak deze in een pan. Smeer in met mosterd en bestrooi met peterselie. Dek af met de korst en bruneer onder de salamander. Snijd het vlees in plakjes, bouw een torentje met de champignon duxelles en de mozzarella en bestrooi met olijfcrumble.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een op weg?

Bekijk onze brochure Bekijk onze leaflet

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen