Kalfsrib

Ingrediënten

  • 2 stuks mooie kalfsrib
  • boter
  • tijm
  • knoflook
  • 12 stuks conchiglie rigate n° 35 (pastaschelpjes)
  • 12 fijne plakjes Parmezaanse kaas
  • 50 gram oesterzwammen
  • 20 gram cantharellen
  • 20 gram ridderzwammen
  • 20 gram girolles
  • 20 gram beukenzwammen
  • 10 gram gehakte gember
  • marjolein
  • poeder van eekhoorntjesbrood

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsrib
***
undefined
Culinaire Saissonier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Bak voor de vulling het eekhoorntjesbrood aan in wat olijfolie, ontvet de pan en voeg de rest van de ingrediënten toe. Breng op smaak en houd apart. Kook de pastaschelpjes gaar, vul met de vulling en dek elk schelpje af met een plakje Parmezaanse kaas. Gratineer kort voor het doorgeven.

Bak de gekruide kalfsribben op de plancha met wat boter, tijm en knoflook. Gaar eventueel kort verder in de oven tot de gewenste cuisson. Bak de schoongemaakte paddestoelen met de gember en marjolein goudbruin en kruid met peper en zout. Snijd elke rib in 4 dikke plakken en dresseer op het bord.

Serveer met de pasta en de gebakken paddestoelen en werk af met het poeder en de kalfsjus.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen