Kalfspoulet uit de oven

Ingrediënten

  • 500 gram kalfspoulet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine zoete ui halve ringen
  • 150 gram taggasische olijven
  • 150 gram gedroogde pomodori
  • 200 gram trostomaten in 4-en
  • 15 gram verse rozemarijn
  • 2 deciliter witte wijn
  • 2 deciliter kalfsfond
  • 1 ciabatta
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 3 deciliter olijfolie
  • Zeezout
  • 2 takjes salie

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfspoulet
***
0
Edgar Buhrs culinair
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Kalfspoulet in olijfolie licht bruine bakken op matig vuur. Ui toevoegen en even fruiten. Olijven, gedroogde pomodori en trostomaten toevoegen. Afblussen met witte wijn en kalfsfond.

Takje rozemarijn toevoegen en circa 90 min, op laag vuur, stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Ciabatta in plakken snijden. Olie en knoflook mengen. Broodjes insmeren met knoflookolie. Op een rekje plaatsen en in de oven (180°C) circa 10 min roosteren. Bestrooien met gehakte salie.

Serveer het gerecht in een diep bord en serveer met de warme knoflook/salie croutons.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen