Kalfsoesters met sesamkapje en sugar snaps

Ingrediënten:

  • 4 stuks kalfsoesters (of stuk kalfshaas van 6 ons)
  • 1 eetlepel boter

Voor sesamkapje:

  • 2 eetlepels witte sesamzaadjes
  • 1/2 eetlepel zwarte sesamzaadjes
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels boter
  • 50 gram getoast brood
  • 1 theelepel mosterd
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Voor sugar snaps:

  • 400 gram sugar snaps
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels groentefond

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoesters (of stuk kalfshaas van 6 ons)
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal het kalfsvlees een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen. In het geval van een heel stuk kalfshaas: snijd 4 gelijke oesters. Let op: snijd de kalfshaas op de draad. Plet de 4 kalfsoesters licht.

Voor het sesamkapje: rooster de sesam licht op middelmatig vuur in een pan met anti aanbaklaag, gebruik geen bakproduct. Verwijder de schil van de sjalot en snipper het in een klein beetje boter. Fruit het in een beetje boter glazig. Verkruimel de toast. Meng de sjalot, restant boter, broodkruim, sesam en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Zet het mengsel afgedekt in de koeling. Was de sugar snaps, droog ze en haal de draden af. Kook ze beetgaar in kokend water. Afgieten en in ijswater laten afkoelen en daarna drogen.

Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de kalfsoesters in boter op middelmatig vuur aan beiden zijden aan in een passende pan met anti aanbaklaag. Haal de kalfsoesters uit de pan en verpak ze per stuk in aluminium folie. Laat rusten voor 5 minuten. Haal het sesammengsel uit de koeling. Pak de kalfsoesters uit, leg het op een bakplaat en verdeel het mengsels over de bovenkant van de kalfsoesters. Druk het goed plat, zodat het er als een dakje opligt.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en gaar het in ca 8 minuten. Breng in een pan de groentefond en boter aan de kook. Voeg de sugar snaps toe en roer goed door. Giet het daarna af. Haal de kalfsmedaillons uit de oven, halveer het horizontaal, schik het op borden en garneer met de sugar snaps. Direct serveren.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen