Kalfsoesters in spek gewikkeld op gorgonzolasaus

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsoester
  • 8 plakken spek (bacon)
  • 1 eetlepel fijngehakte oregano
  • 2 eetlepel boter of olie
  • 500 gram kleine broccoliroosjes
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen
  • 175 gram gorgonzola
  • 250 gram kookroom
  • Keukengaren

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal de kalfsoesters een half uur voor bereiding uit de koeling. Bestrooi het kalfsvlees met peper en oregano. Wikkel elke kalfsoester in twee plakjes spek en bind ze vast met keukengaren. Verhit de boter of olie in een passende pan in een anti-aanbak laag. Bak de kalfsoesters om en om in 4-6 minuten bruin van buiten rosé van binnen. Haal de kalfsoester uit de pan en houd ze warm door in keukenfolie te wikkelen. Laat de koekenpan staan.

Laat de broccoliroosjes 6-8 minuten in water beetgaar worden en giet het af. Zet de koekenpan terug op het vuur en verbrokkel daarin de gorgonzola voor de saus. Voeg de kookroom toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus op een laag vuur inkoken en breng het op smaak met peper en zout. Leg de kalfsoesters op voorverwarmde borden met broccoli en gorgonzolasaus.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen