Kalfsoester met rucola

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsoester
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 200 gram dunne wortelreepjes
  • 100 gram preireepjes
  • 150 gram rucola
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm een grillpan tot deze goed heet is. Bestrijk de kalfsoesters rondom met iets van de olijfolie en gril ze om en om in ruitvorm. Neem de kalfsoesters van de grill, bestrooi ze met peper en zout en gaar ze in ca. 12 minuten in een oven van 200 °C. Houd het vlees warm op een lauwwarme plaats van ca. 60 °C.

Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Verhit de rest van de olie, fruit hierin ui, wortel en prei en breng op smaak met peper en zout. Rangschik het groentemengsel op warme borden. Lepel de balsamicoazijn erover en leg de kalfsoesters hierop. Bestrooi het gerecht met de kaas en rucola.

Lekker met een kruidendressing gemaakt van verse kruiden en fijngesneden rucola.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen