Kalfsoester met champignons en witte wijnsaus

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsoester
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1/2 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 vleestomaat, in plakken van 1 cm dik
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1/8 ltr (slag)room of crème fraîche
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin op middelmatig vuur de kalfsoesters om en om mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem de kalfsoesters uit de pan, bestrooi ze met versgemalen peper en houd ze warm.

Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven braadboter zonder te kleuren. Voeg vervolgens de champignonplakjes toe, bak het geheel en breng met zout en peper op smaak. Voeg de witte wijn toe, daarna de room en kook in tot sausdikte. Rooster de plakken tomaat in een pan met anti-aanbaklaag en bestrooi ze met peterselie.

Lekker met tortiglione of een andere pasta.

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beter Leven

Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.

Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen